The Hawks HS1 – Vlaardingen Holy HS4

En weer mochten wij een heerlijk wedstrijdje thuis spelen op een perfecte Vrijdagavond.
Holy trad aan met een sterke bezetting. Zij hebben een erg jong team, aangevoerd door twee oude rotten in het vak. Wij stonden op het veld zonder sterpitcher Ben en stercatcher Coen. Zij hadden erg goede redenen om af te zeggen, want Coen was aan het vissen.
De eerste innings liepen gelijk op. Deze wedstrijd was zwaarder en spannender dan die van vorige week. Goed was te merken dat Holy HS4 veel getraind had op spelsituaties. Er werd slim gelopen en er werd goede acties gemaakt in het veld, maar ook wij brachten onze A-game.
Ton pitchte stabiel en wist de zone goed te vinden, daardoor kwam de bal veel in het spel en konden Justin en vooral Gwanito prachtige vangballen maken in het achterveld.
Het stond 6-5 voor de Hawks. Dit werd een close game.

Hierna ging er een knop om bij Hawks Heren Softball 1. We zijn toch niet voor niets het eerste?!? Martijn trapte ons offensief af met een wonderschone bal langs de left field line. Voor een leftie een machtig wapen. Jurre liet agressief honklopen zien door de tweede honkman, die zonder bal het honk blokkeerde, te laten voelen hoe het voelt om aangereden te worden door een hogesnelheidstrein.
Justin en Auke sloegen allebei homeruns. Justin mocht in de allerlaatste slagbeurt aanleggen voor een tweede en sloeg in een slagbeurt de bal 3x over het hek. Helaas allemaal over het verkeerde hek en zijn laatste inzet werd gevangen. Volgende keer beter, Justin!
Holy HS4 had geen antwoord op ons offensief en kon ondanks een pitcherwissel van vader op zoon geen punten meer maken.
Eindstand: Hawks 17 – Holy 5, maar dat doet er niet toe.
Om met een gemotiveerd team tegen zo’n stel jonge, enthousiaste nieuwe softballers te spelen is genieten. Holy heeft een leuk team neergezet dat ons met een jaartje extra training echt wel alle hoeken van het veld kan gaan laten zien. Tot die tijd praten we onder het genot van een biertje na over een geslaagde wedstrijd.