Sfeerverslag Wedstrijden
14 tot en met 16 augustus

Afgelopen weekend was vol. Er waren maar liefst zes wedstrijden, waarbij een team van de The Hawks actief was.
Hieronder de uitslag en een kort verslag van de wedstrijden.

Vrijdag 14 augustus: The Hawks HS1 – Vlaardingen Holy HS4, uitslag 17 – 5

En weer mochten wij een heerlijk wedstrijdje thuis spelen op een perfecte Vrijdagavond.
Holy trad aan met een sterke bezetting. Zij hebben een erg jong team, aangevoerd door twee oude rotten in het vak. Wij stonden op het veld zonder sterpitcher Ben en stercatcher Coen. Zij hadden erg goede redenen om af te zeggen, want Coen was aan het vissen.
De eerste innings liepen gelijk op. Deze wedstrijd was zwaarder en spannender dan die van vorige week. Goed was te merken dat Holy HS4 veel getraind had op spelsituaties. Er werd slim gelopen en er werd goede acties gemaakt in het veld, maar ook wij brachten onze A-game.
Ton pitchte stabiel en wist de zone goed te vinden, daardoor kwam de bal veel in het spel en konden Justin en vooral Gwanito prachtige vangballen maken in het achterveld.
Het stond 6-5 voor de Hawks. Dit werd een close game. Volg de link voor eenvolledig verslag.

Vrijdag 14 augustus: The Hawks/Rascals – Adegeest DS3, uitslag 13 – 11

Zaterdag 15 augustus: Wizard of Boz BM1 – The Hawks BM1

Zaterdag 15 augustus: The Hawks JH1 – Ridderkerk Rowdies JH1, uitslag 7 -7

De junioren spelen met een krappe 9 spelers, tegen Ridderkerk met 8. Het is vanaf de eerste minuut spannend wanneer de leadoff van Ridderkerk met vierwijd op het honk komt om er direct van afgepikt te worden met een insluitactie. The Hawks staat vervolgens 3 innings met 1 punt voor, waarin Dylan 7 keer drieslag gooit en 3 punten tegen krijgt. Met Nikita op de heuvel komen de Rowdies met nog wat hitjes en veldfouten 6 – 4 voor. Als Timo het overneemt, komt hij de inning uit met drieslag om de laatste inning 1 punt tegen te krijgen en nog 3 strikeouts uit te delen. Direct daarna, met 3 punten achterstand, opent Timo de rally met een stand-up dubbel in midveld, waar nu niemand staat. Het gat wordt gedicht, maar helaas eindigt de wedstrijd plotseling met een ongelukkig dubbelspel die het winnende punt op 3 laat stranden. Als hoogtepunten hebben we Mika die op de grasrand in de shift staat en als linksvelder actie 7-3 maakt en Domenico die een perfecte slash bunt uitvoert in de laatste inning. Het balletje kan raar rollen, maar bleef toevallig in het midden. Met zulk goed honkbal, mogen we altijd wel gelijk spelen met een magere 17 spelers in totaal.

Zaterdag 15 augustus: Urban 010/Rascals H2 – The Hawks H2, uitslag 14 – 7

De wedstrijd tussen de Hawks en Urban 010 begint goed aan de kant van de Hawks, door een agressieve benadering komt het tweede team van de Hawks in de eerste inning op een aardige voorsprong. Vervolgens komt Urban 010 toch wat meer in de buurt qua score doordat ze het werpen van Dennis van der Velden goed door beginnen te krijgen. Dat blijkt zelfs uit een homerun die wordt geslagen. Helaas weet Urban 010 uiteindelijk toch veel sterker de wedstrijd door te komen en behalen ze een overwinning van 14-7 op de Hawks.

Zondag 16 augustus: The Hawks H1 – Domstad Dodgers H1, uitslag 3 -10

Het was weer een goede pot honkbal. Domstad Dodgers laat zien waarom ze al jaren een sterke ploeg zijn in deze klasse. Ze slaan op de belangrijke momenten hits en straffen de kleine fouten genadeloos af. Aan slag hebben we deze wedstrijd niets in te brengen. De potentie zit in de groep om dit soort ploegen te verslaan, maar vooralsnog is Dodgers verder dan wij zijn.