Historie

Op 8 september 1959 is de vereniging The Hawks opgericht. Initiatiefnemer was Daam Hoogendijk, docent lichamelijke opvoeding aan de kweekschool, tegenwoordig pedagogische academie. Gestart met een tweetal herenteams, speelde men in jaren op het sportpark; vaak voor vele honderden toeschouwers.

Eén van de trekpleisters toentertijd, was de Amerikaan John Barret die later zeer bekend werd als internationaal scheidsrechter in het basketbal.

Via het sportpark en de Stadspolders, waar we jarenlang zeer prettig hebben ingewoond bij de v.v. Oranjewit, zijn we uiteindelijk in 1977 terecht gekomen aan de beroemde Krommedijk. Inmiddels werd er ook gesoftbald bij The Hawks. Deze tak is nu nog steeds onmisbaar voor de breedtesport en de gezelligheid op de vereniging door de vele enthousiaste vrijwilligers. Aan de Krommedijk beleefden we sportief de beste jaren met meer dan twintig teams in de competitie. Onze interregionale jeugd speelde op het hoogste niveau en streed mee om het kampioenschap van Nederland.

Eind jaren ’90 speelde ons eerste Herenteam op een redelijk hoog niveau (tweede klasse). Promotie naar de eerste klas werd een aantal keren op een haar na gemist. De Hawks groeide in deze tijd niet, maar bleef een stabiele factor in het Nederlandse honkbal.

In het begin van de eenentwintigste eeuw keerde het tij en groeide de vereniging weer naar een aanvaardbaar niveau. Eindelijk werd de promotie naar de op één na hoogste klasse bereikt. Wat niemand ooit had durven dromen gebeurde in 2012. We werden kampioen van de Overgangsklasse en via promotiewedstrijden promoveerden wij naar de Hoofdklasse. Iets dat ieder vol trots vervulde.

Vandaag de dag zijn we weer een uitermate brede en gezonde vereniging met een tiental teams in de competities en een meer dan uitstekende jeugdafdeling. Dit manifesteert zich vooral in het feit dat een aantal van onze jeugdleden geselecteerd zijn voor de nationale teams.