Sfeerverslag Wedstrijden
22 tot en met 23 augustus

Afgelopen weekend waren er vijf wedstrijden, waarbij een team van de The Hawks actief was. Jammer genoeg zijn er twee afgelast.
Hieronder de uitslagen en een kort verslag van de wedstrijden.

Vrijdag 21 augustus: Braves JH1 – The Hawks JH1, uitslag 12 – 13

Vrijdagavond is een vreemde tijd voor een wedstrijd voor de junioren, maar met wat haast verwarring was iedereen op precies op tijd. Bij de gevreesde Braves, een moeilijke tegenstander. The Hawks wordt gelukkig versterkt door 3 spelers die bekend zijn bij Heren 1, die tot de verbazing van de Braves allemaal nog juniorenleeftijd zijn. Met 7 hits en een sterke verdediging van Dylan staan we na 2 innings 5-11 voor. Niet geheel onverwacht wordt The Hawks overmoedig en de wet van de remmende voorsprong steekt weer zijn welbekende kop op. Na wat vierwijd en een aantal dure veldfouten kruipt Braves langzaam dichterbij. Het is zowaar een spannende laatste inning. Gelukkig weet Wesley de tegenstander op 1 puntje afstand te houden, waarbij het gelijkmakende punt op 3 strandt. Een leuke wedstrijd met als hoogtepunten de eerste hit van aspirant Midas op het grote veld (gelukkig hebben we de bal nog weten te bemachtigen) en een hidden-ball-trick tussen Riley en Dylan (waar de officials niet van gediend waren, omdat het nog time-out was). Wel leuk geprobeerd.

Vrijdag 21 augustus: Saints HS1 – The Hawks HS1, uitslag 23 – 8

Onze vaste correspondent van Heren Softbal 1, Auke, was helaas niet bij de wedstrijd. Heren Softbal 1 is nog steeds aan het herstellen van een 23-8 nederlaag en had nog niet de kracht om een wedstrijdverslag op te stellen. Sterkte met het herstel.

Zaterdag 22 augustus: The Hawks AH1 – Blue Birds AH1

Het is de derde wedstrijd van de huidige competitie voor de jonge en gemotiveerde aspiranten van the Hawks. De wedstrijd begint goed voor, Midas gooit een goede eerste inning waarin geen punten worden gescoord. De eerste slag beurt voor de hawks pakt goed uit, leadoff Brandon komt met vierwijd op het honk. De pitcher van de Blue Birds vindt de slagzone niet goed en wordt er afgehaald. The Hawks blijft gedurende deze lange slagbeurt geconcentreerd en agressief op de honken, waardoor het snel uitloopt naar 9 tegen 0.
De tweede inning gooit Midas wederom een goede inning en wordt hij geholpen door zijn defensie, outfielder Thijmen is alert en pakt een schitterende linedrive, hij gooit de bal naar 2 en maakt zo een double play, de inning voor van de Blue Birds is over. In de volgende slagbeurt scoort the Hawks weer genoeg runs, door agressief en slim honklopen. Hier is duidelijk op getraind!
In de laatste inning is Brandon aan de beurt, ook hij voert zijn taak fantastisch uit, zo gooien Midas en Brandon gezamenlijk een no-hitter gedurende de hele wedstrijd!
Het was een goede wedstrijd waarin het verschil vooral gemaakt werd in de pitching. Er is nog veel werk aan de winkel wat betreft slaan, maar al met al kunnen de coaches en spelers van the Hawks tevreden terug kijken op de wedstrijd.

Zondag 23 augustus: Hellevoet Athletics H1 – The Hawks H2, afgelast

Zondag 23 augustus: Jeka H1 – The Hawks H1, afgelast

Bij thuiskomst lag het Hawks veld er wel mooi bij.

Attachment