Sfeerverslag Wedstrijden
28 tot en met 30 augustus

Afgelopen weekend waren er zes wedstrijden, waarbij een team van de The Hawks actief was. Jammer genoeg is er één afgelast en één gestaakt.
Hieronder de uitslagen en een kort verslag van de wedstrijden.

Vrijdag 28 augustus: The Hawks/Rascals – Catch DS3, gestaakt

Vrijdag 28 augustus: The Hawks HS1 – Gophers HS1, uitslag 9 – 9

Deze week voor de Heren Softball: een tweedelig fotoverslag in plaats van een wedstrijdverslag.

Zaterdag 29 augustus: The Hawks JH1 – Birds JH1, uitslag 11 – 0

Met 8 mooie hits en agressief honklopen, lopen de Hawks iedere inning een paar punten uit, terwijl Dylan de Birds onverbiddelijk in zijn greep houdt. Het is even spannend als het na een uur begint te regenen en Dylan een spelletje boter-kaas-en-eieren op een bal begint die over en weer tussen dugouts wordt gegooid. Ook deze strijd wint de Hawks. Voor een no-hitter shut-out met 7 strike-outs in 4 innings zien we de 8 vier wijd voor nu door de vingers. De junioren mogen met een gecombineerd slaggemiddelde van .444 tevreden naar huis, waarvan de verste hit een “niet eens zo hard geraakte” stand-up-triple van Wesley is. 

Zondag 30 augustus: Euro Stars AH1 – The Hawks AH1, afgelast

Zondag 30 augustus: The Hawks H1 – Schiedam H1, uitslag 13 – 2

In de eerste inning is het team meteen productief. Defensief zit het veld potdicht en het sterke werpen van Niels draagt hier aan bij. Aanvallend weten the Hawks in de eerste inning meteen al 5 punten binnen te harken (de mannen zullen de woordgrap vast waarderen, gezien het gehark gedurende de voorbereidingen naar de wedstrijd toe).
Ook de rest van de wedstrijd zijn the Hawks defensief ontzettend sterk. De infielders weten meteen al in de wedstrijd toe te passen wat ze gedurende de ochtendtraining van oud clublid Roy Seltenrijch geleerd hebben. Zo weten zij zelfs tot 3 keer toe een dubbelspel te draaien!
Ook aanvallend is het voor het publiek een genot om deze wedstrijd bij te wonen, maar liefst 14 hits kregen de Schiedammers tegen. Aanvallend zijn the Hawks zelfs zo sterk dat al in de 2de inning de startende werper van Schiedam vervangen moet worden.
Alle slagmensen van The Hawks weten één of zelfs meerdere honkslagen te slaan.

Zondag 30 augustus: The Hawks H2 – Rowdies H3, uitslag 5 – 13

HB2 treft een sterke tegenstander deze zondag. De Rowdies weten onze pitcher Dennis gelijk flink te raken en mede door fouten van de Hawks komen we op een flinke achterstand. Aan slag lopen we iedere inning wat in en weet Danny op de heuvel de Rowdies aardig onder controle te houden. Door de regen moeten we voortijdig stoppen wat resulteert in een verlies van 13-5.

Attachment