Homerun voor duurzaamheid!

Samen naar een duurzamere toekomst: een oproep aan alle leden en vrijwilligers van The Hawks

Op 14 maart 2024, tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), hebben we een belangrijk onderwerp besproken dat ons allemaal aangaat: de verduurzaming van ons clubgebouw. De energiekosten van The Hawks bedroegen in 2023 maar liefst €9.000 per jaar, met een verbruik van 8.000 KWh elektriciteit en 3.000 m3 gas. Deze cijfers benadrukken de urgentie van ons initiatief om energie te besparen en duurzamer te worden.

Dankzij de inzet van velen, waaronder de gemeente, “De Groene Club” en een bouwkundig bureau, hebben we een solide basis gelegd om deze transitie mogelijk te maken. We hebben een energiescan laten uitvoeren, isolatiemaatregelen geïdentificeerd en plannen gemaakt voor tijdschakelaars voor apparaten en verdere maatregelen om ons energieverbruik te verminderen.

Nu, meer dan ooit, is het essentieel dat wij als vereniging samenwerken om ons clubgebouw te verduurzamen. Dit gaat niet alleen over technische aanpassingen; het gaat ook over onze houding en gedrag ten opzichte van energiegebruik. Elk lid en elke vrijwilliger heeft hierin een rol te spelen.

Hoe kun jij helpen?

  • Wees bewust van energieverbruik: Kleine veranderingen in dagelijkse gewoonten, zoals het uitschakelen van lichten in ongebruikte ruimtes, deuren sluiten als de verwarming aan staat, kunnen een groot verschil maken.
  • Draag bij aan de isolatie-inspanningen: Door actief deel te nemen aan de initiatieven voor dakisolatie en andere isolatiemaatregelen, help je niet alleen energie te besparen, maar ook het comfort binnen onze club te verhogen.
  • Omarm technologie: De installatie van tijdschakelaars, LED-verlichting en een op afstand bedienbare thermostaat zijn slechts enkele voorbeelden van hoe technologie ons kan helpen energie-efficiënter te zijn.
  • Deel je ideeën en suggesties: Heb je zelf ideeën over hoe we ons energieverbruik verder kunnen verminderen? Laat het ons weten!

Als vereniging hebben we de kracht om echt een verschil te maken. Door samen te werken aan de verduurzaming van ons clubgebouw, zorgen we niet alleen voor een betere wereld voor toekomstige generaties, maar dragen we ook bij aan de financiële gezondheid van The Hawks. Laten we deze uitdaging samen aangaan en een voorbeeld zijn van duurzaamheid in actie.

Doe mee, want elke actie telt op weg naar een duurzamere toekomst voor The Hawks!

Attachment