Verslag Open Dag bij The Hawks

Op zondag 25 juni 2023 vond eindelijk de langverwachte open dag plaats bij de Dordtse honk- en softbalvereniging The Hawks. Ondanks de hittegolf die over het land trok, waren er enthousiaste bezoekers aanwezig om kennis te maken met de sport en te genieten van de activiteiten. Het Hawks-complex op Sportpark Krommedijk in Dordrecht was het decor voor een dag vol honk- en softbalplezier.

De open dag bood bezoekers de mogelijkheid om (bijna) alle aspecten van het honk- en softbal zelf te ervaren. Onder leiding van toegewijde coaches en vrijwilligers werden er diverse clinics gegeven, waarbij de speluitleg, slaan, fielden en gooien aan bod kwamen. Jong en oud konden de sport op een sportieve manier ontdekken en deelnemen aan de activiteiten.

Tijdens de warme zomerdag zochten veel bezoekers verkoeling, waardoor de waterslide populairder was dan het springkussen. Terwijl de temperaturen opliepen, kozen velen ervoor om van de verfrissende glijbaan te genieten. Dit bood een welkome afwisseling en plezier voor jong en oud.

Naast de clinics en wedstrijden waren er ook andere activiteiten te beleven. Bezoekers konden hun gooikracht meten met een speedgun of proberen zo nauwkeurig mogelijk doelen te raken. Voor de kinderen waren er naast de honkbalactiviteiten ook een springkussen en speurtocht aanwezig. Kortom, er was genoeg te doen en te ontdekken voor iedereen.

Hoewel er bij een open dag ook een echte wedstrijd hoort, was er dit keer geen wedstrijd van heren 1. In plaats daarvan speelden de jeugdleden en geïnteresseerden tegen een aantal leden van heren 1, aangevuld met ouders. Dit zorgde voor een leuke en gezellige sfeer op het complex.

Voor degenen die nieuwsgierig waren naar honk- en softbal en zelf eens wilden proberen, bood de open dag een uitgelezen kans. Ondanks de hitte genoten de bezoekers van een dag vol sport, plezier en verkoeling op het complex van The Hawks.

Met het oog op het volgend seizoen zoekt het dames softbalteam nog nieuwe teamleden om volgend jaar competitie te spelen. Mocht je de open dag gemist hebben en toch interesse hebben kun je altijd een keer komen meetrainen.

Voor meer informatie over The Hawks of aanmelden voor een drietal gratis proeftrainingen kan je contact opnemen met bestuur@thehawks.nl.

Attachment