Verslag Familietoernooi 17 september 2022

Op zaterdag 17 september werd het Familietoernooi van The Hawks gespeeld. Doel: sportief bezig zijn, plezier maken, samenwerken, ontmoeten en verbinden! Hoewel het weer ’s morgens nog roet in het eten dreigde de gooien, kon het toernooi, iets later dan gepland, om 14.45 uur van start gaan. Onder de stralen van een heerlijk zonnetje gingen ruim 50 spelers, verdeeld over 4 gevarieerde teams, de velden op. Rookies, majors, pupillen, aspiranten, junioren, ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes: een ware mengelmoes van spelers, die bijzonder goed samen bleken te kunnen werken.

Al snel hadden de teams hun pitchers en catchers gekozen en een slagvolgorde en de veldposities bepaald. De pitchers wisten hun worpen feilloos aan te passen aan het niveau van de slagmannen en -vrouwen, die in leeftijd varieerden van 3 tot 50+ en in ervaring van totaal geen tot gevorderd. Vol zelfvertrouwen en onder aanmoediging van de teamgenoten verscheen de een na de ander aan de thuisplaat en er werd enthousiast geslagen en gerend.

Na de eerste twee wedstrijden en een korte pauze met koffie, ranja en koekjes, werden de beslissende wedstrijden tussen de twee winnaars en twee verliezers van de eerste ronde gespeeld. Het team onder leiding van Tanya kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, maar het plezier en de gezelligheid was er bij de andere teams niet minder om.

De speedgun werd tevoorschijn gehaald, de “patat of friet” discussie laaide op en de “yell, yell, yell, wij willen frikandel” werd beloond met borrelhapjes en patat, of friet. Er werd gepraat, er werd gelachen en om 18.15 uur gingen de laatste ouders en kinderen met een oorkonde, lintje en honkbal-hangertje huiswaarts en kwam deze gezellige dag ten einde.

Graag willen we alle spelers, vrijwilligers en andere betrokkenen bedanken voor hun hulp bij het totstandkomen van deze geslaagde middag! Go Hawks!

Attachment