Twee Beeball-teams van start in de najaarscompetitie

Het zat er voor de zomer al aan te komen maar nu is het een feit: het aantal jonge leden is dit seizoen zo snel gegroeid, dat tijdens de zomerstop het Beeball team is opgesplitst in een Major en een Rookie team. Met maarliefst 19 spelers en 4 coaches hebben The Hawks nu in twee Beeball-competities een indrukwekkende line-up tijdens wedstrijden, iets waar menig tegenstander jaloers op is. Coaches Robin en Ruben hebben de Majors onder hun hoede genomen; coaches Randy en Bob zijn verantwoordelijk voor de Rookies.

“Het doel van deze splitsing is om de kinderen op hun eigen niveau te kunnen aanspreken en dat er een vloeiende overgang is van Rookie naar Major naar Pupillen. Daarnaast is het een goede manier om de laatste 6 weken van het seizoen te kijken of dit de juiste weg is voor seizoen 2023”, aldus coach Robin.

Afgelopen weekend speelden de teams gelijktijdig een wedstrijd met een voltallige bezetting. De Majors thuis tegen JEKA en de Rookies uit tegen de Rowdies. Tot opluchting van onze rookies gaven ook de Rowdies de voorkeur aan een veld met 4 honken en kon de wedstrijd op de hen vertrouwde manier gespeeld worden.