Bericht van de Bond

Daar waar we in juni blij verrast waren door het onverwachte bericht dat de honkbal- en softbalcompetities vanaf 1 juli 2020 mochten starten, zo abrupt is nu het seizoen 2020 ten einde gekomen. Op dinsdag 13 oktober 2020 heeft premier Rutte tijdens de persconferentie aangekondigd dat de komende weken er geen competitiewedstrijden meer mogen worden gespeeld in de amateursport. De afdeling Competitiezaken gaat nu ‘vervroegd’ aan de slag met de afwikkeling van seizoen 2020.

Wat gebeurt er nu?

Door dit besluit komen (helaas) alle nog resterende honkbal- en softbalwedstrijden die in de komende dagen/weken nog zijn gepland te vervallen. De afdeling Competitiezaken zet alle wedstrijden in Sportlink op vervallen. U hoeft hiervoor geen e-mail meer te sturen.

Het abrupt moeten beëindigen van de competities heeft ook consequenties voor het bepalen van de eindstanden in de poules. Competitiezaken gaat aan de slag om voor elke poule de eindstand vast te stellen en te bepalen welk(e) team(s) tot kampioen wordt(en) uitgeroepen. Deze werkzaamheden worden in de komende dagen uitgevoerd. Wij vragen hiervoor uw geduld. Zodra er meer duidelijkheid is over de eindstanden en de kampioenen wordt u daarover geïnformeerd.

Veelgestelde vragen

Via deze informatie bent u als vereniging geïnformeerd over het proces en kunt u de eventuele vragen van leden binnen uw eigen vereniging beantwoorden.

Op de KNBSB-site is ook een nieuwsbericht geplaatst ‘Abrupt einde honkbal- en softbalcompetities 2020’.

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen wordt het generieke sportprotocol van NOC*NSF en de sportbonden aangepast. Klik hier voor de meest actuele versie van dit protocol. Veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en sport vindt u op de sites van de Rijksoverheid en NOC*NSF.

Met vriendelijke groet,

Roy Vink
Manager Sportontwikkeling & Competitiezaken