Verlengde periode afgelaste wedstrijden honkbal- en softbalcompetities

12 mei 2020

De overheid heeft woensdagavond 6 mei 2020 een verdere versoepeling voor de sport aangekondigd. Iedereen mag weer trainen, van jong tot oud. In ons bericht van vorige week vindt u meer informatie over deze versoepeling. De overheid heeft verder aangegeven dat officiële wedstrijden en competities tot 1 september nog niet mogelijk zijn. In dit bericht vindt u meer informatie over de gevolgen hiervan voor de honkbal- en softbalcompetities.

Impact verlenging datum geen officiële wedstrijden en competities

De overheid heeft 6 mei aangekondigd dat officiële wedstrijden en competities pas per 1 september mogen worden gespeeld. De KNBSB is actief in gesprek met NOC*NSF en de overheid om mogelijkheden voor differentiatie op dat punt te bespreken. We maken ons hard via NOC*NSF om voor zomersporten een andere routekaart te hanteren waarin competitiewedstrijden voor honkbal/softbal wel eerder mogen worden gespeeld. We gooien dus nadrukkelijk niet de handdoek in de ring wat betreft ons seizoen.

Dit heeft ertoe geleid dat wij hebben besloten de competitiewedstrijden tot en met 30 juni 2020 af te gelasten, zowel voor de jeugd als senioren.

Tot slot

Zodra we u meer duidelijkheid over de uitkomsten van de gesprekken met NOC*NSF en de overheid kunnen geven laten we u dat natuurlijk direct weten. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die stellen via competitie@knbsb.nl.