T.Huisplaat op de club

Afgelopen zaterdag was het opnieuw lekker weer dus heb ik weer eens over het sportpark aan de Krommedijk gelopen. Wat was er veel activiteit bij alle sportverenigingen; Druk bezet (familie)toernooi bij RCD, seizoensfeest (denk ik) bij Dordrecht , kaboutertraining bij DFC en gelukkig competitiewedstrijden bij the Hawks.

Ja, ik moet toegeven, The Hawks is toch wel de club waar ik graag kom kijken hoe de jeugd zich ontwikkelt want ik zie groei in de club. Dus heb ik eerst maar een koffie gehaald aan de bar waar ik door een vriendelijke ouder werd bediend.  

Op het veldje achter de groene schuur (ik geloof de “slagkooi”) speelden de the Hawks Beeball-majors van de club, allen strak in tenue, tegen Vlaardingen. Het is genieten van die jonge spelers die met heel veel plezier en enthousiaste coaches in het veld staan. En wat goed te zien dat die groep is gegroeid naar volgens mij wel 18 of meer spelers. 

Hoewel ik de indruk had dat the Hawks Beeball-majors het uiterste eruit haalde heb ik de eindstand gemist maar denk ik dat 10-10 een mooie uitslag is voor deze toppers die allen een 10 hebben verdiend. Tot slot hebben de ouders, na de wedstrijd en een ijsje, de kinderen nog even helemaal losgelaten op een heuse water-sliding -glijbaan. Kortom, het was weer een succes dag voor de Beeball die vorige week ook nog de Beeball-dag in Wassenaar hadden hoorde ik waar, naast wedstrijden, het succes van plezier hebben met elkaar werd gevierd op springkussens, glitter-tattoos, poffertjes enz.

Naast de N3 speelden de the Hawks aspiranten tegen de Gryphons, een dubbele wedstrijd zelfs, maar met deze warmte had ik nu wel met beide teams en te doen. Zitten de ouders lekker in de schaduw onder de bomen (gelijk hebben ze trouwens 🙂 ), staan deze talenten in de volle zon het beste uit zichzelf te halen. Aan beide kanten werden goede acties opgezet, niet altijd met succes, maar als het dan lukt een goede insluitactie te maken zie je het feestje ontstaan in het veld of de dug-out. Beide teams hadden duidelijk respect voor elkaar en dat zag je terug in het spel. Geen gezeur in het veld (of met de scheids), maar juist interesse voor elkaar en gewoon lekker spelen, groeien in deze mooi sport. Iedereen doet immers zijn/haar best. 

Uiteindelijk waren het wel de Gryphons die twee keer de winst pakte. Toch was coach Jesper trots op zijn team: “Ze gaan het steeds beter doen” zei hij na afloop van de wedstrijd. ‘We zijn in opleiding, maar we komen eraan!’ vervolgde hij. Het enthousiasme straalt bij hem en enkele spelers van gezicht. 

Een korte nabespreking in de schaduw onder de bomen was voor het hele team lekker om even bij te komen maar al snel werden ook hier de flessen water en jerrycans met de groots mogelijke plezier over elkaar leeggoten. Een sportieve dag zat er weer op.

Na een laatste drankje aan de bar hield ook ik het weer voor gezien en was blij weer even op de Krommedijk te zijn geweest. Wat een club, wat een mooie mensen.

T. Huisplaat

Attachment