Geld verdienen voor de club? Ga afval scheiden!

OPROEP – The Hawks start dit jaar met een project van 2 jaar waarbij we afval van de club, net als thuis, gescheiden gaan inzamelen. Met het scheiden van het afval kunnen we geld verdienen voor de club!

Sterker nog: hoe meer afval nog is te hergebruiken, hoe meer geld we verdienen! Help daarom mee de hoeveelheid restafval zo klein mogelijk te krijgen en plastic, blik en gebruikte drankkarton apart in te zamelen.

Het is sowieso al de bedoeling dat we alles rond de velden, in de bosjes, de kantine en op de parkeerplaatsen netjes en schoon gehouden. Dat moet nu dan helemaal goed komen!

Het maakt niet uit als het plastic, bijvoorbeeld een bakje patat, vies is. Mocht je dus niet al je mayo op krijgen, dan hoef je het bakje echt niet uit te likken.

De gemeente Dordrecht of HVC komen trouwens onverwachts controleren. Zij halen het recyclebaar afval op en wegen het. Je raadt het al: hoe meer, hoe beter en hoe meer geld!

Laten we samen onze club schoonhouden en net als thuis ons afval gescheiden aanleveren. Let dus goed op de verschillende afvalbakken die op de club staan en gooi je afval in de juiste container of bak. Spreek ook je team(genoten) er op aan.

Iedere week en/of maand wordt een team of een drietal kinderen aangewezen die het zwerfvuil en plastic en dat soort dingen gaan opruimen. Welk team of wie dat precies zijn, valt vanaf volgende week ook in het schema van de scheidsrechters en bardiensten te zien. Houd daarom de website goed in de gaten!

Bedenk wel:
Een vereniging is een groep mensen die verenigd zijn met een bepaald doel. Laten we deze vereniging nog een lang voortbestaan gunnen door elkaar te helpen en een stevig fundament mee te geven voor de toekomst!