The Hawks introduceert Baseball5

Tijdens het herfsttoernooi hebben leden van The Hawks kennis kunnen maken met Baseball5. In een demonstratie voor beeballers, pupillen en hun ouders bleek dit nieuwe fenomeen aan het honkbalfront een daverend succes. 

Baseball5 is een vorm van honkbal dat in Cuba en de VS sterk aan populariteit wint. In teams van 5 personen wordt op een klein veld gespeeld waarbij men niets anders nodig heeft dat wat honken en een zachte bal. Handschoenen en knuppels worden niet gebruikt en het enige dat de deelnemers nodig hebben, zijn sportschoenen en sportieve kleding.

Omdat er met een zachte bal wordt gespeeld en deze bal met de hand in het spel wordt gebracht, net als bij kaatsen, is het ongevaarlijk voor mensen die voor het eerst met honkbal in aanraking komen. In het spel komen verder de bekende honkbalregels aan bod: honklopen, uitmaken door tikken of vangbal, runs scoren door via alle honken de thuisplaat bereiken, enz., enz.

Een wedstrijd duurt 5 innings en gaat razendsnel. Ervaren spelers en beginners kunnen tegelijk aan het spel deelnemen waarbij naast fanatiek spelen er ook plaats is voor veel lachen en plezier, zo bleek uit de eerste ervaringen in de demonstratie. The Hawks gaat Baseball5 in de komende periode op diverse plaatsen, zowel op het veld, in de zaal, op school als op straat, verder uitrollen in het streven het honkbal en softbal te promoten.

Attachment