Noteer in uw agenda belangrijke Hawks-data

Nieuwsbrief dd. 18 oktober

BELANGRIJKE DATA (nadere info in deze nieuwsbrief of binnenkort via de website)

Het competitieseizoen 2018 is ten einde maar de kalender heeft voor dit jaar en zelfs voor het komend jaar alweer prachtige activiteiten op stapel staan. Hieronder de data en wilt u meer te weten komen, kunt u verderop in deze nieuwsbrief en binnenkort op de website meer informatie vinden.

  • Vrijdag 26 oktober 2018 vanaf 18.00 uur: WINTERMAALTIJD
  • Vrijdag 26 oktober 2018 vanaf 18.00 uur: HALLOWEEN viering voor de jeugd
  • Vrijdag 26 oktober 2018 vanaf 20.00 uur: BINGOAVOND voor iedereen
  • Zaterdag 27 oktober 2018 10.00-17.00 uur: HERSTTOERNOOI voor aspiranten en junioren
  • Zaterdag 27 oktober 2018 vanaf 10.30 uur: BASEBALL5 FAMILIE/VRIENDENTOERNOOI voor Bee-ballers, pupillen en ouders en andere belangstellenden
  • Zondag 28 oktober 2018 10.00-17.00 uur: HERFSTTOERNOOI voor honkbal2
  • Vrijdag 16 november 2018 19.30 uur: GALA-AVOND met verkiezingen per team en Hawk-of-the-Year
  • Woensdag 28 november 2018 19.30 uur: ALGEMENE LEDENVERGADERING (najaarsvergadering)
  • Vrijdag 7 december 2018 19.30 uur: POPQUIZ
  • Vrijdag 15 februari 2019 19.30 uur: PUBQUIZ

Allemaal hele gezellige en spannende belevingen.
Houdt u de website www.thehawks.nl en de nieuwsbrief in de gaten dan leest u de komende tijd wat er allemaal nog meer gaat gebeuren.

LEKKER WINTERMAALTIJD VOOR 6 EURO

Komende vrijdag 26 oktober kunt u vanaf 18.00 uur voorgaande aan de overige activiteiten van die avond voor slechts 6 euro een lekkere wintermaaltijd nuttigen, zoals bekend van de Hawks-avonden met liefde bereid door Petra Glastra en haar keukenteam. U hebt dan een stevige ondergrond voor de Halloween-viering en de bingoavond. Graag reserveren via een appje naar 06-20369891 met vermelding van het aantal personen.

HALLOWEEN VIERING

Vrijdagavond 26 oktober is het griezelen bij The Hawks bij de viering van Halloween. De organisatie is in handen van de jeugdactiviteitencommissie onder leiding van Anita Roobol. Alle jeugdleden zijn van harte welkom en ben je nog niet geschminkt, dan zullen we dat voorafgaande aan de spooktocht wel regelen. Ouders, familie en vrienden zijn natuurlijk ook van harte welkom en na de spooktocht allemaal aan de bingo.

BINGO-AVOND VOOR IEDEREEN

Net als vorig jaar is er vrijdag 26 oktober na de Halloweentocht weer een leuke bingo-avond voor jong en oud. Iedereen is welkom, dus neem familie en vrienden mee. De balletjes gaan vanaf 20.00 uur rollen en er zijn weer prachtige prijzen te winnen. U komt toch ook!

HERFSTTOERNOOI

De competitie voor softbal en honkbal zit er in 2018 weer op maar het honkballen is nog niet voorbij dankzij een aantal toernooien die nog op de agenda staan.
Op zaterdag 27 oktober is er een toernooi voor aspiranten en junioren. Op zondag 28 oktober een toernooi voor HB2. Op beide dagen beginnen we om 10.00 uur. Aan het juniorentoernooi nemen naast The Hawks ook Hoofddorp Pioniers, Valley Hitters en Rascals deel. Bij de aspiranten komen behalve The Hawks ook Thamen en UVV in het veld.
De kantine is de hele dag open voor een natje en een droogje en natuurlijk is de entree, zoals bij The Hawks gebruikelijk, gratis.
U bent van harte welkom.

FAMILIE/VRIENDENTOERNOOI BASEBALL5

Tevens zal er op zaterdag 27 oktober een familie/vriendentoernooi plaatshebben voor beeballers,  pupillen en AJB-ers die kunnen spelen tegen ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neven en nichten, vriendjes en buurtjes en verder iedereen die zin heeft om een balletje te slaan en misschien zelfs te vangen. Iedereen die wil, is welkom.

We doen dit in de vorm van baseball5, een in Nederland nieuw fenomeen, dat in de Verenigde Staten enorm populair is. In teams van 5 personen spelen we wedstrijdjes tegen elkaar en het enige dat je daarbij nodig hebt, zijn sportschoenen en wat gemakkelijk zittende (sportieve) kleding. Het is een prachtige manier om actief mee te doen met de sport die de kinderen zo leuk vinden.

Om 10.30 uur is er een uitleg over baseball5, dat zoals gezegd wordt gespeeld met teams van 5 personen. Een wedstrijd bestaat uit 5 innings maar duurt normaal gesproken nooit langer dan zo’n 20 minuten. Omdat we met een zachte bal spelen en geen knuppel gebruiken, is het redelijk ongevaarlijk. De bal wordt net als bij kaatsen, met de hand in het spel gebracht; voor de rest komen de bekende honkbalregels aan bod: honklopen, uitmaken door tikken of vangbal, runs scoren door via de honken de thuisplaat te bereiken, enz., enz.
We hopen dat zoveel mogelijk kids en hun familieleden, vriendjes en/of vriendinnetjes meedoen. Om een idee te hebben van hoeveel belangstelling er is, vragen we u om via een mailtje naar hansruben@live.nl aan te geven of u komt en met hoeveel personen. Voor de rest vragen we u om zaterdag 27 oktober om 10.30 uur aanwezig te zijn. Als u later komt, wilt u dat in uw mail aangeven

We gaan er een leuke dag van maken en nodig zo veel mogelijk mensen uit om mee te doen.
We zien uw komst en mail gaarne tegemoet.

GALA-AVOND, MAG U NIET MISSEN

Elk jaar zetten we van elk team de beste slagman, de beste rookie en de beste MVP in het zonnetje. Dat doen we tijdens de jaarlijkse gala-avond die dit jaar op vrijdag 16 november in ons clubhuis wordt gehouden. Natuurlijk maken we op deze prachtige slotavond van het seizoen ook de naam van The Hawk of the Year bekend, de vrouw of man die in het afgelopen jaar van bijzondere betekenis voor The Hawks is geweest.

Het thema van de avond en de (niet verplichte) dresscode worden binnenkort bekend gemaakt. De organisatie, geleid door Auke Glastra, rekent op uw aller komst!

NAJAARSVERGADERING

De Algemene Leden Vergadering waarop het bestuur met de leden vooruitkijkt naar het verenigingsjaar 2019 is op woensdag 28 november 2018 om 19.30 uur in het clubhuis van The Hawks. Alle leden van The Hawks worden hierbij uitgenodigd voor deze najaarsvergadering. Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden deze Algemene Leden Vergadering, te houden volgens het gestelde in artikel 16, lid 4 van de Statuten, bij te wonen waarbij het bestuur zijn beleidsplannen voor het verenigingsjaar 2019 inclusief begroting 2019 ter goedkeuring voorlegt.
De concept-agenda van deze Algemene Leden Vergadering inclusief de vergaderstukken (bijlagen) worden binnenkort per mail naar de leden verzonden. Leden van wie de ledenadministratie geen mailadres kent of die de genoemde mail niet ontvangen, kunnen hun mailadres mailen naar secretariaathawks@gmail.com en ontvangen dan alsnog de stukken.

OOK DE BEKENDE QUIZEN STAAN WEER OP DE ROL

Op het programma voor de wintertijd staan ook weer de bekende, intussen zeer populaire Hawks-quizen. Op vrijdag 7 december 2018 wordt uw muziekkennis getest in de POPQUIZ, die voor de derde keer door Auke Glastra wordt samengesteld en geleid. Aanmelding in teams van drie personen via een app naar 06-30366834 of een mail naar aukeglastra112@hotmail.com!
De PUBQUIZ is op vrijdag 15 februari 2019. Teams van drie personen strijden dan in een battle wie de meeste algemene kennis bezit bij het beantwoorden van vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Aanmelding kan reeds via een mail naar hansruben@live.nl onder vermelding van de teamnaam en de teamcaptain.
Nodig uw vrienden en kennissen uit om ook mee te doen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

SINTERKLAASINKOPEN PER INTERNET, DAN VIA SPONSORSKLIKS

Sinterklaas komt er weer aan en daarna Kerstmis, de periode van cadeaus kopen en dat gebeurt steeds meer via internet. Als u dat doet, regel het dan via de sponsorkliks link op onze website www.thehawks.nl! Op deze wijze profiteert ook de vereniging van uw aankopen en sponsort u The Hawks zonder dat het u een cent (extra) kost. Dat extraatje kan de club goed gebruiken, dus wijst ook uw familie, vrienden en kennissen op de steun aan uw vereniging via de sponsorkliks link op onze website.