Bingo bij The Hawks. Bestaat beginnersgeluk?

-verslag van onze correspondente ter plaatse-

Bingoavond bij de Hawks. Toch een soort zomervakantie campingactiviteit, die ik al heel lang niet ben tegengekomen. Het weer deze week paste er ook niet echt bij, maar de beloofde zelfgemaakte erwtensoep en een enthousiaste zoon haalden mij over om toch de gezelligheid in de Hawks kantine op te zoeken. We begonnen met een heerlijke erwtensoep, complimenten aan Petra! Daarna moesten de bingokaarten gekocht worden. Enkele boekjes, dubbele boekjes en hele boekjes, volstrekt nieuw voor mij. Op advies van Petra koos ik voor mij, Mikey en vriendin Lotte voor de hele boekjes.

Ondertussen had Auke zijn plek achter de bingomolen ingenomen. In een prachtig pokemonshirt, die weinig mannen zouden kunnen hebben maar waar hij gewoon mee wegkomt, kondigde hij professioneel de prijzen aan en riep duidelijk alle nummers om. De professionaliteit van Auke en de deskundigheid bij de lotenverkoop van Petra doet mij vermoeden dat er bij de familie Glastra veel gebingood is. Het zou mij niet verbazen als op zondag de toetjes werden verdeeld na een fanatiek potje bingo.

De allereerste bingo van de avond werd door Senna en Jari tegelijk geroepen. Beiden een geldige bingo maar Jari deed zeer sportief afstand van de bingoprijs. Waardoor Senna met het keukenpakket ervandoor ging. Patricia en Senna hadden het geluk aan hun zijde want ook in de tweede ronde hadden zij mooie prijzen. Maar ook mijn kaarten brachten geluk, en daarmee mooie prijzen. Van die zaken waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar die je dan toch aan je huisraad kunt toevoegen. Want wie wil er geen buitenschilderij met molen, een wespenhotel en een mannenautoschoonmaakpakket, om er maar een paar te noemen.

Er was ook een ronde met kinderprijzen. Spannend voor de aanwezige kinderen!!! Te winnen waren een dinosaurus, een mini voetbaltafel en een echte honkbalhandschoen met honkbal (we zijn tenslotte bij de Hawks). De dinosaurus werd door Conny gewonnen, maar gezien de eerdere sportiviteit van Jari mocht hij de dinoprijs in ontvangst nemen. De voetbaltafel ging naar Nina en James. En de kinderhonkbalhandschoen werd door Ton gewonnen. Mikey zag hier een kans en snelde naar voren met het prachtige mannenautoschoonmaakpakket. Hij overtuigde Ton al snel en de prijzen werden gewisseld.

Het werd al later maar toch bleven de aanwezige kinderen en volwassenen met veel focus cijfers doorstrepen. Weer wonnen Patricia/Senna en mijn aanhang enkele prijzen, zodat aan het eind Patricia en ik vertwijfeld keken naar hoe we die lading cadeaus mee naar huis moesten krijgen. Gelukkig waren we niet op de fiets en waren de achterbakken net groot genoeg. Om half elf was het de hoogste tijd de kids naar huis te brengen en voor de anderen om even na te borrelen.

Graag wil ik de organisatie bedanken voor een goed georganiseerde en geslaagde avond. Ik roep graag iedereen op een volgende keer langs te komen. Want het blijkt dat beginnersgeluk hier echt een factor is. Dat zal zwaar worden voor diegenen die het beginnersgeluk nu in 1 keer verspeeld hebben…… Maar dan komen we voor de gezelligheid!!

Linda en Mikey

Attachment