De Nederlandse ploeg versloeg maandag London Mets

Rechtstreeks, bijna live uit Italie
De regioploeg van Rotterdam met vier jeugdspelers van de Dordtse honkbalclub The Hawks is het Europees/Afrikaans kampioenschap Senior League in Novara (Italië) uitstekend begonnen.in 5 innings met maar liefst 21-2 en zette daarmee een flinke stap richting halve finales.
Met Marnix Ruben van The Hawks als startende werper had de Engelse vertegenwoordiger in het toernooi aanvallend weinig in te brengen. Dankzij uitstekend veldwerk met onder meer twee dubbelspelen kwamen slechts 9 man aan slag tijdens de eerste drie innings.
Intussen bouwde de Nederlandse slagploeg gestaag aan een voorsprong dankzij een vijftal honkslagen in de eerste vier slagbeurten (7-0). In inning 4 kon London Mets wat terugdoen maar verder dan twee runs kwam de ploeg niet. In inning 5 bracht Rotterdam 18 slagmensen in het slagperk waarbij een tweehonkslag van Justin Roobol mede de score opvoerde naar 21 runs. Closer Jip Filius (Neptunus) hield vervolgens de zaak dicht. Ook de overige Hawks-spelers Mika Krutzen en Matsu Molendijk hadden een aandeel in de grote winst.
Cijfers:
Marnix Ruben (4 innings 60 worpen) 3-0-2-3, Jip Filius (1 inning 8 worpen) 0-0-0-0.
Slaggemiddelden:
Sem Reijmer 1.000 (3 uit 3)
Joshua Seithen 1.000 (1 uit 1)
Gunnar Gombert 1.000 (1 uit 1)
Justin Roobol 0.750 (3 uit 4)
In totaal kwam Rotterdam tot 13 honkslagen.Woensdag speelt Rotterdam tegen de kampioen van vorig jaar Catalonië (Spanje)

Attachment