Slowpitch Clinic goed bezocht

Op zaterdag 26 maart 2022 kwam er een delegatie van Team Kingdom of the Netherlands naar de Hawks om ons meer te leren over deze groeiende sport. De mannen en vrouwen van het Nationaal team hadden mooi weer meegenomen en leerden 12 sportieve beginners en gevorderden alle ins en outs van het Slowpitchen.

Door een aantal andere regels is Slowpitch een vlottere sport dan Honkbal of Softball. De bal wordt met een boog aangegooid, waardoor deze vaker in het spel wordt gebracht. Er wordt niet gestolen, foutslag is altijd een strike (ook 3!) en de innings wisselen elkaar sneller af. Hierdoor is het een echte doe-sport. Het is het een geweldige manier voor beginners om kennis te maken met de regels en tactieken van de sport en voor gevorderde honk- en softballers een leuke spelvorm om een snel en gezellig spelletje te spelen in een gemengd team.

Wij kijken met veel plezier terug op deze clinic. De basics van vangen, gooien, fielden, pitchen en slaan werden vlot en enthousiast aangeleerd en er werd afgesloten met een onderlinge wedstrijd. Met deze groep Slowpitchers gaan wij, onder leiding van Ton Glastra, deelnemen aan Slowpitch toernooien, wedstrijden en trainingen en iedereen is welkom om een keer aan te sluiten.

Slowpitch op de Hawks ook iets voor jou? Neem dan contact met ons op!

Attachment