The Hawks – Ridderkerk Rowdies

Op een mooie nazomerse dag waren wij de gastheren voor de honkballers uit Ridderkerk. En met recht want zoals een goed gastheer betaamt waren we de eerste innings erg vriendelijk voor de slagmensen van hen. Door onder andere een homerun van hun korte stop keken we al snel tegen een achterstand van 3-0. Slechts drie nul daar het veldwerk van onze jongens meer dan goed verzorgd was. Vooral onze midvelder Wijnand Ruben  plukte de ballen uit de lucht alsof het rijpe appelen waren. He gebied dat hij bestrijkt is echt enorm en als tegenstander zal je daar best wel eens moedeloos van worden. Dat gebeurde ook want na de tweede inning wisten onze gasten eigenlijk nog weinig raad met de worpen van onze werpers.  Aan slag waren we ook vanaf de eerste inning actief maar door enigszins ongelukkig of misschien zelfs wel dom honklopen waren we in staat om na een groot aantal honkslagen slechts een punt te scoren. Maar als toeschouwer voelde je gewoon dat de wedstrijd zou kantelen. Het slagwerk aan onze kant bleef goed, de kop van de ranglijst bleef op de honken komen en ook de staart ging steeds beter zicht krijgen op de worpen van de pitchers van de Rowdies. Goede honkslagen maar wederom zwak honklopen brachten ons in de vijfde inning op een voorsprong van slechts 6-3. Het overwicht wat je had werd niet in cijfers uitgedrukt, iets wat we al eerder dit seizoen waarnamen. Het team heeft de capaciteiten om elke tegenstander in deze klasse op te rollen maar het ontbreekt soms net aan de benodigde scherpte om dit ook echt te doen. Het betekende afgelopen zondag dat de wedstrijd eigenlijk nog onnodig spannend werd want bij een stand van 7-4 in de laatste inning vielen er een paar goede honkslagen bij de Rowdies en werd de stand ineens 7-6. Maar toen bleek toch wat voor koele kikker Marnix Ruben is. In de achtste inning op de plaat gekomen voor Danny Stolk  schakelde hij de laatste slagman met het tweede en derde honk bezet uit op drie slag. Hetgeen betekende dat de overwinning binnen was. Een goed resultaat en daarmee was de vierde overwinning in vijf wedstrijden een feit.

Een prestatie waarbij opnieuw duidelijk werd dat werpers die slag kunnen gooien een zegen zijn. Niels Splinter , Danny Stolk en Marnix gooiden de bal in de zone en dat betekende automatisch dat het veld de nullen kan maken en dat ook zeer goed deed.

Goede wedstrijd , lekker fel sfeertje, een bench brawl op de koop toe , dat is wat deze sport zo leuk maakt. Misschien voor u ook een idee om de volgende thuiswedstrijd acte de presence te geven.

Misschien toch nog een kritische kanttekening. We weten allemaal dat we in een moeilijke tijd leven. Veel van de toeschouwers hielden zich aan de voorgeschreven anderhalve meter echter ook een groot gedeelte lapte het gewoon aan de laars. Ondanks een aantal oproepen van de speaker werd hier geen gehoor aangegeven. Jammer als dat dadelijk zou leiden tot sancties voor onze vereniging. Ook hier ligt toch ook een duidelijk taak voor het bestuur.

Piet Klaverdijk