Sfeerverslag Wedstrijden
4 tot en met 6 september

Afgelopen weekend waren er vijf wedstrijden, waarbij een team van de The Hawks actief was.
Hieronder de uitslagen en een kort verslag van de wedstrijden.

Vrijdag 4 september: Vlaardingen Holy HS2 – The Hawks HS1, uitslag 3 – 18

Helaas hebben wij deze week geen verslag van HS1 ontvangen.

Zaterdag 5 september: Shiedam JH1 – The Hawks JH1, uitslag 13 – 12

De wedstrijd van de junioren op het mooie complex van Schiedam begint goed, als de slagploeg van the Hawks in twee innings twee keer rond gaat. Met veldfouten en verre hits staan de junioren glansrijk met 6-11 voor. Deze wedstrijd kunnen we bijna in onze zak steken. Maar de Schiedamse reliever blijkt nog een strakke bal te kunnen gooien, waardoor er 6 van de 7 laatste slagmensen weer mogen gaan zitten. The Hawks waren zo druk te genieten van de voorsprong, terwijl Schiedam bleef knokken, dat het plotseling gelijk staat. In de paniek worden er dure fouten gemaakt en slaat Schiedam wat mooie hits, waaronder de walk-off die het 12-13 maakt. De woorden van Yogi Berra blijken altijd nog irritant relevant: “It ain’t over, ‘till it’s over.”

Zaterdag 5 september: The Hawks AH1 – Storks AH3, uitslag 11 – 2

Voor de gemotiveerde aspiranten van the Hawks staat er vandaag een lastige wedstrijd op het programma: de Storks uit Den Haag. Hawks staat voor aanvang van deze speelronde bovenaan en dit willen ze graag zo houden! De Storks zijn groter en de meeste ook ouder dan de jongens van the Hawks, maar het is in de eerste inning niet terug te zien dat er pupillen en eerstejaars aspiranten op het veld staan. Ze spelen volwassen en geconcentreerd de eerste inning uit. Brandon begint op de “heuvel” en krijgt met zijn eerste pitch een hard geslagen dubbel tegen, maar hij laat zich niet afleiden en laat de 2e, 3e en 4e slagmensen weer zitten. Het veld doet zijn werk en de inning is voorbij. Aan slag is the Hawks die met de week sterker aan het worden zijn. De discipline is terug te zien aan de plaat. Uiteindelijk loop de wedstrijd uit tot 11-2 voor de aspiranten, een wedstrijd waarin het verschil werd gemaakt in pitching. Jack en Brandon gooien gezamenlijk 6 strike-outs.

Zondag 6 september: Storks H2 – The Hawks H1, uitslag 6 – 14

Een tripje naar de Nederlandse kust, dat zorgt al snel voor een heerlijk ontspannen sfeer. Dat gevoel zit er dan ook helaas de gehele wedstrijd in bij de spelers, maar ondanks het ontbreken van een echte strijdlust weten de mannen van heren 1 wel de winst binnen te slepen met een eindscore van 6-14.

Zondag 6 september: Storks DS3 – The Hawks/Rascals, uitslag 6 – 12

Het is perfect softbal weer en dames spelen in Den Haag bij Storks. Door de uitbreiding bij Rascals staan we met maar liefst 14 dames aan slag. De scheidsrechter, die zijn debuut maakt, moet er wel even inkomen. Hij dacht dat de lijnen van de battingbox ook de slagzone aangaven. Uiteindelijk past hij de regels wel consequent toe.
Met zoveel dames in de line-up, kunnen Conny en Sylvia zich richten op het coachen. Vally staat fantastisch te pitchen en door stabiel slagwerk komen we al snel op een voorsprong. In het veld kunnen we ook de nieuwe dames op de verschillende posities uitproberen.
Er worden wat foutjes gemaakt, maar dat gebeurt aan beide kanten. Door flink wat honkslagen en alert loopwerk kunnen we met een 6-12 overwinning alle punten mee naar huis nemen.
Na de wedstrijd pikken we nog net de laatste 2 innings van ons heren 1 team mee, die op het honkbalveld ook tegen Storks spelen. Ook zij doen met een 6-14 overwinning goede zaken!
Met 6 punten uit 4 wedstrijden een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd op vrijdagavond 11 september thuis tegen de voorlopige nummer 1: Power ‘66.