Sfeerverslag Wedstrijden
18 tot en met 20 september

Dit weekend waren er vijf wedstrijden, waarbij een team van de The Hawks actief was.
Hieronder de uitslagen en een kort verslag van de wedstrijden.

Vrijdag 18 september: Ridderkerk Rowdies HS1 – The Hawks HS1, uitslag 10 – 11

Wat. Een. Wedstrijd. Wij mochten in Ridderkerk aantreden tegen de Rowdies op een gecombineerd veld. U weet wel, zo’n veld met het honkbalveld in de ene hoek en een softballveld in de andere. Dit is voor de softballend, specifiek buitenvelders, zwaar waardeloos. Afstanden zijn moeilijk in te schatten en als de bal over je heen valt moet je zo’n pokkeneind lopen. Maar ja, die honkballers willen niet dat er een hek dwars door ‘hun’ veld heen loopt. Arrogante lui, die honkballers.
Klik hier voor een volledig verslag.

Vrijdag 18 september: The Hawks/Rascals – Neptunes DS3, uitslag 17 – 1

Helaas hebben we van deze wedstrijd nog geen verslag ontvangen.

Zaterdag 19 september: The Hawks AH1 – Braves AH2, uitslag 13 – 13

Het is lekker weer in Dordrecht, maar de wedstrijd begint goed voor de Braves die 4 runs scoren. Na veel foutjes komt the Hawks de inning uit door een strike-out van Brandon. The Hawks bijt direct terug en scoort 5 runs door goed en agressief honklopen. De volgende inning scoort Braves 1 run en wordt the Hawks knap stilgehouden door pitching van de Braves. Het staat 5-5 en we gaan de laatste inning in, waarin de concentratie van the Hawks wegvloeit en er veel fouten worden gemaakt. Braves scoort 8 runs. Het staat 13-5 voor de Braves en de wedstrijd lijkt gespeeld, maar the Hawks slaat knap terug en komt tot 12-13. Met 2 nullen staat Thijmen op het derde honk. Nora staat aan slag op twee slag. Thijmen neemt een grote lead en… Hij steelt thuis! Wat een play, 13-13! Nora krijgt de bal erna drieslag en zo eindigt deze knotsgekke wedstrijd in een gelijkspel. De aspiranten hebben veerkracht getoond en ons getrakteerd op een mooi potje honkbal!

Zondag 20 september: Hellevoet Athletics JH1 – The Hawks JH2, uitslag 7 – 8

De junioren spelen voor de verandering op zondagochtend. Er is democratisch besloten om op tijd in Hellevoetsluis te zijn en een volle pre-game BP te kunnen doen. Zo vertrekken ze lekker op tijd, 7:30, vanuit Dordrecht. Uiteraard komt the Hawks tegelijkertijd met de A’s zelf aan, maar beginnen ze goed voorbereid aan de wedstrijd. Het blijkt toch wat vroeg op de dag als de eerste twee slappe nullen op de honken vallen en de eerste aanvallende slagbeurt met een strike-out doodvalt. Vervolgens krijgen de Athletic’s de honken vol door een veldfout, vierwijd en een hit. The Hawks realiseren zich dat er een tandje bij moet, Dylan gooit drie keer drieslag en het staat nog 0-0. The Hawks beginnen punten te maken en uit te lopen, maar de A’s zitten er de hele wedstrijd nog net achter. Timo mag de vijfde inning, met 8-4 voorsprong beginnen en zijn terugkeer van een schouderblessure waarmaken. Door wat veldfouten komen de A’s gevaarlijk dichtbij, maar Timo maakt het mogelijke gelijkmakende punt met een inside-move tussen tweede en derde honk eigenhandig uit. The Hawks proberen met nog maar 1 minuut speeltijd de scheidsrechter te slim af te zijn, maar de tassen waren nog niet ingepakt of de Hellevoetse coach zorgt ervoor dat er nog een inning gespeeld kan worden. De dordtenaren nemen de uitdaging (met zowel zelfvertrouwen als twijfel) moedig aan. Een paar ‘insurance runs’ zitten er helaas niet in, dus staan ze met 1 punt voorsprong in de laatste helft van de laatste inning. Strike-out, nette vangbal van tweedehonkman Riley, strike-out. Timo gooit de wedstrijd dicht voor de save, geeft hierbij de welverdiende win aan Dylan.

Zondag 20 september: Stags H1 – The Hawks H1, uitslag 8 – 9

Heren 2 heeft eindelijk weer eens gewonnen. Dat werd tijd. Het gaat in Etten-Leur aardig gelijk op tegen The Stags, halverwege de wedstrijd 4-4. Dennis is goed in vorm op de heuvel en gaat er pas na 2/3 van de wedstrijd af. We zetten ze onder druk en lopen uit naar 7-5. Inmiddels met Danny op de heuvel maakt de tegenstander het gelijk, 7-7. In de laatste inning bij een stand van 9-8 en een loper op het derde honk vangt Mike in het linksveld de laatste nul. Heerlijke middag!