Honkbalveld Gerenoveerd

In het kader van de problematiek rond het tekort aan voetbaltrainingsvelden op sportpark Krommedijk sinds de komst van OMC (tegenwoordig FC Dordrecht amateurs) besliste een a.i.-ambtenaar eind vorig jaar dat het honkbalveld in de maanden december t/m februari wel voor voetbaltraining gebruikt kon worden. “Gras is immers gras”!

Het bestuur van The Hawks werd hierover pas in laat stadium geïnformeerd en kon deze onzalige beslissing niet meer terugdraaien. In de gesprekken die daarop volgden, is in elk geval door het Hawks-bestuur bedongen dat het veld in maart groot onderhoud zou krijgen. De afdeling accommodaties heeft daarbij woord gehouden en is in maart volop aan de slag geweest waarbij het gras in het binnen- en buitenveld is verwijderd, het veld geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. Verder zijn alle graveldelen gefreesd en van een nieuwe toplaag voorzien waarbij met lasers de zaak is gladgestreken.

Hoewel het gras op sommige plaatsen nog verder moet aansterken, zijn we blij dat het honkbalveld er weer pico bello bij ligt. En nu maar hopen dat men bij de gemeente komende winter wijzer is!