Herfsttoernooi een succes

In het weekeinde van 27/28 oktober werd het seizoen 2018 afgesloten met het herfsttoernooi van The Hawks.

In eerste instantie leek op zaterdag alles nog letterlijk en figuurlijk in het water te vallen want fikse regenbuien in de nacht hadden voor volop plassen op alle velden gezorgd. Toen ook in de ochtend nog wat buien over Dordrecht trokken, was afgelasting nabij. Maar aan het einde van de ochtend werd het droog en met vereende krachten begonnen de junioren en aspiranten van The Hawks, ondersteund door een enkele ouder met het droogmaken van de velden. Deze gezamenlijke inzet zorgde ervoor dat vlak na het middaguur met een aangepast wedstrijdschema er gehonkbald kon worden. Toen de zon ook nog eens doorbrak, stond niets meer een geslaagde dag voor de aanwezige junioren- en aspirantenteams in de weg.

Voor de junioren waren Hoofddorp Pioniers en Rascals als deelnemers aan het toernooi aanwezig, waarbij een aantal spelers van Valley Hitters, het Senior League team van Midden-Nederland, het team van The Hawks completeerde. De Hawks-aspiranten speelden met UVV en Thamen een driekamp en voor deelnemers en toeschouwers was er in de kantine heerlijke wintersoep en andere lekkernijen verkrijgbaar.

Op zondag waren de weersomstandigheden vanaf het begin mooi en zonnig en werd door Rascals, Hitmanics, Islanders en honkbal 2 van The Hawks een vierkamp afgewerkt. De organisatie onder leiding van de onvermoeibare Marianne de Bruijn kon al met al na afloop samen met alle deelnemers terugkijken op een geslaagd evenement.
Voorafgaande aan het toernooi werd er op vrijdagavond door de Hawks-jeugd flink gegriezeld tijdens de Halloweenavond georganiseerd door de jeugdcommissie onder leiding van Anita Roobol. Petra en Auke Glastra verzorgden later op de avond nog een gezellige bingo voorafgegaan door een stevige herfsthap.