Introductie HAWKS PAS

VANUIT HET BESTUUR – Sinds eind maart van dit jaar hebben wij de kantine van The Hawks weer in eigen beheer. Daarbij maken we gebruik van een nieuw kassa systeem geleverd door Le Credit Sportif. Het is een simpel en gebruiksvriendelijk systeem. De ervaring met het nieuwe systeem is positief. Met de invoering van het nieuwe kassa systeem introduceren wij ook een Clubcard met de naam de HAWKS PAS. Met deze kaart kun je vanaf nu makkelijker afrekenen aan de bar.

VOORDELEN HAWKS PAS Clubcard
De HAWKS PAS Clubcard heeft enkele belangrijke voordelen:

 • je hoeft geen geld meer mee te nemen naar de club (wel zo veilig),
 • je krijgt 10% korting op je baruitgave bij betaling met de HAWKS PAS Clubcard,
 • je hebt via een computer of je SmartPhone overzicht en controle over je baruitgaven (en/of die van je kind),
 • aan de HAWKS PAS Clubcard is een (soort bank)rekening gekoppeld,
 • er staat dus geen geld op de HAWKS PAS Clubcard, maar op de rekening (belangrijk bij verlies),
 • de HAWKS PAS Clubcard is persoonlijk en gekoppeld aan je bij de ledenadministratie bekende mailadres,
 • er is bij betaling met de HAWKS PAS Clubcard een leeftijdscontrole met betrekking tot verstrekking van alcohol (niet onder de 18 jaar). 

AFREKENEN AAN DE BAR

Afrekenen aan de bar kan nu op twee manieren:

 • met je gewone PIN-pas van je bank (geen korting);
 • met de HAWKS PAS Clubcard (met voldoende saldo; 10% korting).

NB: Met ingang van 1 augustus 2016 kun je in de kantine van The Hawks niet meer contant met cashgeld betalen! Houd daar rekening mee.

Om met de HAWKS PAS Clubcard te kunnen betalen, moet er voldoende saldo zijn. Saldo verkrijg je door het ‘opladen’ van de HAWKS PAS Clubcard. Dat ‘opladen’ kan:

 • via internet met iDEAL (minimaal 50 euro);  hoe je met iDEAL kan opladen, lees je een aparte mail, die je binnenkort ontvangt waarin je inlognaam en een uitleg staan (zie ook verderop in deze brief),
 • in de kantine met je eigen bank PIN-pas.

Om het gebruik van de HAWKS PAS Clubcard te stimuleren, heeft The Hawks als introductiecadeautje vast een saldo van € 2,50 op je HAWKS PAS Clubcard gezet, die je vrij in de kantine mag besteden. Wanneer je met de HAWKS PAS Clubcard betaalt, krijg je, zoals reeds gemeld, ook nog eens 10% korting. 

PERSOONLIJKE PAGINA

Elke gebruiker van de HAWKS PAS Clubcard heeft een persoonlijke pagina op de website www.mijnlcs.nl. Om deze persoonlijke pagina te gebruiken, heb je een loginnaam en wachtwoord nodig . Om veiligheidsredenen ontvang je een aparte e-mail met je inlognaam en een link om een wachtwoord aan te maken.

Je dient éénmaal je gegevens te controleren en je mailadres te bevestigen. Hierna kun je inloggen in MijnLCS. Op je persoonlijke pagina kun je:

 • je saldo en transacties inzien,
 • je HAWKS PAS Clubcard opwaarderen,
 • je persoonlijke instellingen inzien,
 • je HAWKS PAS Clubcard

De website www.mijnlcs.nl is te bereiken via elke SmartPhone, tablet of computer. Op onze website www.thehawks.nl staat binnenkort ook een link naar MijnLCS. Lees meer over MijnLCS via de link MijnLCS.

 

HOE KRIJG IK MIJN HAWKS PAS Clubcard?
Voor elk lid (ook de jeugdleden) en elke relatie van DHSC The Hawks heeft de club een persoonlijke HAWKS PAS Clubcard aangeschaft. Deze persoonlijke betaalkaart ligt op de uitreikdagen voor u klaar in de kantine van The Hawks. Bij de uitreiking dient u te tekenen voor ontvangst en accepteren van de gebruiksvoorwaarden.
U kunt uw persoonlijke HAWKS PAS Clubcard in de kantine van The Hawks ophalen op:

Dinsdag 28 juni 2016 tussen 19.00 en 21.00 uur;

Woensdag 29 juni 2016 tussen 19.00 en 21.00 uur;

Donderdag 30 juni 2016 tussen 19.00 en 21.00 uur;

Vrijdag 1 juli 2016 tussen 19.00 en 21.00 uur en

Zaterdag 2 juli 2016 tussen 14.00 en 16.00 uur.
Uw persoonlijke HAWKS PAS Clubcard wordt alleen aan u persoonlijk uitgereikt en kan dus niet door een ander worden opgehaald. Uitzondering op deze regel geldt voor de minderjarige jeugdleden. Hun pas dient te worden opgehaald door hun wettelijke vertegenwoordiger.
Mocht u op de uitreikdagen niet in staat zijn uw persoonlijke HAWKS PAS Clubcard in ontvangt te nemen, dan verzoeken wij u dit per mail te melden aan kantinecommissie@thehawks.nl. Er zal dan een afspraak met u gemaakt worden voor de uitreiking.

 

VRAAG EN ANTWOORD

Hieronder vind je antwoord op de meeste vragen rondom de HAWKS PAS Clubcard.


Hoe werkt betalen met de HAWKS PAS Clubcard?
Voor de administratieve afhandeling heeft The Hawks een overeenkomst gesloten met Le Credit Sportif. Zij zijn leverancier van ons nieuwe kassasysteem in de kantine en beheren de BackOffice van de betaalfunctie van de HAWKS PAS Clubcard.

De HAWKS PAS Clubcard is een veelzijdig betaalmiddel dat je het nodige gemak en voordeel oplevert. Met deze persoonlijke ledenkaart kun je bij The Hawks aan de bar afrekenen. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met je persoonsgegevens. Deze worden in geen geval aan anderen verstrekt.

Bij een HAWKS PAS Clubcard betaling heb je geen pincode nodig. Om af te rekenen wordt de HAWKS PAS Clubcard op de kaartlezer gelegd, dat is alles. Als er onvoldoende saldo op je HAWKS PAS Clubcard staat, kan je je HAWKS PAS Clubcard via een PIN betaling opwaarderen of kan de betaling omgezet worden in een PIN betaling of een betaling met een andere HAWKS PAS Clubcard.

 

Hoe kan ik saldo laden op mijn HAWKS PAS Clubcard?
Dat kan aan de bar in de kantine (pinnen) of via internet (iDEAL).

In het eerste geval betaal je aan de bar in de kantine met je PIN-pas van de bank het gewenste saldo en wordt het bedrag direct op je HAWKS PAS Clubcard gezet.

Om je HAWKS PAS Clubcard via internet op te laden, ga je naar www.mijnlcs.nl (kan ook via een link op www.thehawks.nl) en log je in op je persoonlijke pagina.

Bij gebruik van iDEAL moet het op te waarderen bedrag minimaal 50 euro zijn. Waardeer je met 100 euro of meer op, dan ontvang je een bonus van 2 euro.

Een uitgebreide handleiding “iDEAL opwaarderen” vind je via de link iDEAL.

 

Kan ik met mijn HAWKS PAS Clubcard ook ergens anders betalen?
Neen, met het tegoed op je HAWKS PAS Clubcard kan alleen in de kantine van The Hawks worden afgerekend.

 

Kan er saldo worden teruggestort of uitgekeerd?
Saldo wat op de HAWKS PAS Clubcard staat, kan alleen worden teruggestort op een bankrekening bij beëindiging van het lidmaatschap en inlevering van je HAWKS PAS Clubcard. Stuur een e-mail naar penningmeester@thehawks.nl met al je gegevens, pasnummer en banknummer.

 

Hoe weet ik wat mijn actuele saldo is?
Het actuele saldo op de HAWKS PAS Clubcard kun je opvragen bij degene achter de bar die op de kassa op ‘Saldo’ drukt en dan je HAWKS PAS Clubcard op de paslezer legt. Het saldo wordt dan getoond.

Een andere mogelijkheid is inloggen op je persoonlijke pagina via www.mijnlcs.nl. Deze site is te bereiken via elke SmartPhone, tablet of computer. Op deze site kan je je saldo en gebruikte consumpties inzien, en je HAWKS PAS Clubcard opwaarderen via iDEAL.

Verder heeft de HAWKS PAS Clubcard een unieke QR-code. Het grote voordeel van de QR-code is dat deze met een SmartPhone met een QR-code Reader kan worden uitgelezen waarna direct het saldo van de HAWKS PAS clubcard op het telefoonscherm wordt weergegeven. Een QR-code Reader kan je downloaden in de appstore.

 

Wat kan ik in MijnLCS nog meer doen dan saldo opvragen en/of opwaarderen?

In MijnLCS kan je:

 • rekeningen koppelen, d.w.z. dat bijvoorbeeld alle gezinsleden vanuit dezelfde rekening betalen;
 • log-ins koppelen, de rekeningen blijven apart maar de bestedingen kunnen wel worden ingezien vanuit één log-in  (misschien handig als je wilt weten wat je kinderen zoal aan de bar kopen).

Als je één of beide opties wilt activeren, graag een mail met wens en de betreffende pasnummers naar: penningmeester@thehawks.nl. Lees meer over de mogelijkheden via de links email-login en rekeningen koppelen.

 

Wat doe ik als ik het niet eens ben met een saldo-afboeking?
Het is mogelijk om een transactie te corrigeren. Dit kan alleen gebeuren door de penningmeester. Stuur een mail met je gegevens en je vraag naar: penningmeester@thehawks.nl 

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?
Wanneer je je gegevens wilt wijzigen, stuur dan een mail naar penningmeester@thehawks.nl. 

Ik heb geen mail met inlognaam ontvangen, wat moet ik doen?

Per mail ontvangt u de benodigde inloggegevens. Indien u geen gegevens heeft ontvangen, of uw e-mailadres niet bekend is bij The Hawks, stuur dan een mail naar penningmeester@thehawks.nl.

 

Wat moet ik doen bij diefstal of vermissing en ben ik dan mijn saldo kwijt?
Blokkeer je HAWKS PAS Clubcard zo snel mogelijk. Na inloggen op www.mijnlcs.nl kan je onder de menuoptie ‘Blokkeren’ meteen de desbetreffende clubcard blokkeren. Het saldo blijft gewoon op de server staan maar snel blokkeren is wel van belang omdat de vinder misbruik zou kunnen maken van je HAWKS PAS Clubcard. Bij vermissing, diefstal of verlies van de HAWKS PAS Clubcard dient de gebruiker onmiddellijk per mail de penningmeester van The Hawks op de hoogte te stellen (penningmeester@thehawks.nl). 

Wat moet ik doen indien mijn HAWKS PAS Clubcard niet werkt?
In dat geval stuur je een mail met je gegevens en pasnummer naar penningmeester@thehawks.nl. 

Hoe kom ik aan een nieuwe HAWKS PAS Clubcard?
Een nieuwe HAWKS PAS Clubcard kan aangevraagd worden bij penningmeester@thehawks.nl. Een nieuwe pas kost 5 euro. De nieuwe pas zal automatisch worden geactiveerd. 

Kunnen niet-leden (bijvoorbeeld ouders) ook een HAWKS PAS Clubcard aanvragen?

Ja, dat kan d.m.v. een verzoek per email naar penningmeester@thehawks.nl. De aanvraag zal vervolgens door het bestuur van The Hawks worden beoordeeld.

Hoe zit het met HAWKS PAS Clubcard voor minderjarige leden?

Voor ouders/verzorgers van minderjarige leden bestaat de mogelijkheid om het saldobeheer over de HAWKS PAS Clubcard voor hun kind te voeren. Hiermee kun je de uitgaven limiteren. Meer info via link MijnLCS.

Is er een HAWKS PAS Clubcard voor teams?

Ja. Het is mogelijk per team of groep van leden per speeldag een Team-Clubcard aan te vragen waarbij onderling het beheer en saldo dient te worden geregeld. Men ontvangt deze Team-Clubcard na inlevering van een borg in de vorm van een rijbewijs of identiteitskaart. Wanneer de Team-Clubcard aan het einde van het gebruik wordt afgerekend en ingeleverd, ontvangt men rijbewijs of identiteitskaart terug.

Heb je nog vragen?

Via de link LCS kunt u vragen stellen waarna je per mail antwoord ontvangt.

Het bestuur van DHSC The Hawks wenst u veel plezier en gemak van de HAWKS PAS Clubcard en rekent erop dat u snel gewend bent aan het cashless betalen. Het cashless zijn levert The Hawks en zijn leden veel voordeel op en zorgt voor veiligheid voor u en de club!

Met vriendelijk groet,

Het bestuur DHSC The Hawks