Beeball – Nieuwsbrief jeugd nr. 11

Wedstrijd tussen Hawkies en Spikes.

Mooi weer was het niet, maar de zon kwam af en toe door de grijze wolken en er blies een frisse wint waardoor net een tikje te koud was. Onze Hawkies begonnen met hun traditionele warming up. Coach Martin en Pedro waren er ook fris bij. De tegenpartij opende de eerste inning. Voor de Hawkies was Shardion Catcher, Coach Martin scheidsrechter en coach Pedro werpt de bal voor zijn jongens.

De eerste inning was spannend. De eerste slagman van de tegenpartij sloeg de bal het veld in en dat was goed om het eerste honk te bereiken. De tweede en de derde slagman raakten de bal ook goed . Ja, ja alle honken waren bezet en er was nog geen uitje gemaakt. Er werd van alle kanten geschreeuwd en gejuicht door de fanatieke fans van zowel de Hawkies en Spikes. De vierde slagman van de Spikes was aan de beurt en sloeg de bal richting Ruendrick die de bal goed tegenhield. De tegenpartij scoorde goed in de eerste inning maar het was Nataniel gelukt een slagman van de tegenpartij op het tweede honk uit te tikken en Quermo ving een bal. Opvallend was in deze inning; dat er twee keer een time-out werd ingelast omdat Liangelo zijn veters los waren.

Nu waren onze jongens aan slag. Eerste slagman was Joel die de bal goed het veld in sloeg en het eerste honk bereikte. Quermo kwam als tweede aan slag en sloeg de bal keihard het veld in. Dat was goed voor twee honken en Joel had inmiddels het derde honk bereikt. Shendro was derde slagman en heeft de bal ook goed geraakt. Nataniel kwam daarna aan de beurt en sloeg de bal de lucht in waardoor de tegenpartij moeite had om deze bal te vangen. Goed voor Nat, want hierdoor bereikte hij zonder probleem het eerste honk. Shardion had vandaag iets minder moeite met stoppen te rennen en bleef netjes bij de honken staan totdat hij het sein van de coach kreeg dat hij mocht rennen. Nou onze Caleb is echt gegroeid. Hij toste een bal die papa naar hem wierp en bereikte ook het eerste honk. Ruendrick en Liangelo hadden ook geen moeite om de bal in het veld te slaan. In deze inning stonden onze jongens 1 punt achter.

In de tweede inning stond Ruendrick op het eerste honk, Shendro tweede Honk, Liangelo kortstop en Joel derde honk. De tegenpartij was sterk in deze inning. Het leekt of onze jongens een beetje inzakte. Onze jongens konden het niet meer bijhouden, maar ook in deze inning had Nataniel weer zo’n mooie actie en tikte de slagman die de tweede honk probeerde te bereiken uit.

De laatste inning begon ook goed maar helaas was er niets meer aan te doen. Onze Hawkies hebben wel nog een paar puntjes gescoord maar die waren helaas niet meer genoeg om van de tegenpartij te winnen. Het was ondanks het grijze weer; een mooie, sportieve wedstrijd. Onze felicitaties gaan naar de Spikes die met 28 tegen 18 gewonnen hebben van onze kanjers.

Geschreven door Shaghaira Valentina


Comments are closed.